SYÖTE-HUVILOILLE PÄÄPALKINTO JAPANISTA -
LUKAS HRADECKYLLE HUVILA ORIKEDOLTA!

Kuluneet koronavuodet 2020-21 jäävät historiaan hirsialalla paitsi raakapuun rajusta hinnannoususta, niin myös kovan kysynnän aiheuttamista pitkistä toimitusajoista. Hirsirakennuksia yli 36 vuotta Saarijärvellä valmistanut Syöte-Huvilat Oy oli ottanut jo pitkään puolet liikevaihdostaan viennistä, kunnes juuri ennen koronaa kassaan kilahti yrityksen suurin yksittäinen kauppa kautta aikojen.

Tehdas toimitti Japaniin 650-neliöisen mielenterveysklinikan, joka voitti valtion maatalous- ja liikenneministeriön asettaman hirsitalokilpailun ykköspalkinnon. Seitsemään merikonttiin mahtui liki 10 kilometriä lamellihöylähirsiä (Keskisuomalainen 17.8.2021).

Niinikään vuodesta 1985 Turussa toiminut Orikedon Hirsitalonäyttely teki tähtimaalivahti Lukas Hradeckyn kanssa kaupan komeasta Syöte-Huvilasta, kun kuntoiluvälineet täyttivät 25-neliöisen konttorin kesällä 2020. Parvimallinen 25 neliön tila toimii Orikedolla Hradeckyn perheyrityksen kivijalkamyymälänä yhdessä hirsituotteiden kanssa. HRADECKYS-verkkokauppaa vetää veli Tomas.

Orikedon osoitteessa Vanha Tampereentie 191 on tilaisuus tutustua myös kuntosalien suosikkeihin infrapunasaunoihin. Esillä on sekä kuiviin tiloihin että suihkukaappiin sijoitettava sauna. Jälkimmäinen infrasaunan ja höyrysaunan yhdistelmä on kokeiltavissa lisäksi Liedon Ilmaristen etäpisteessä. Orikedon erikoisuus on myös kiuassaunan ja infrapunasaunan hybridi, jota esiteltiin ensi kerran Fuengirolan kv.päivillä 2017. Silloin suomalaisuutuutta ihasteli Espanjan Aurinkorannikolla miltei miljoonaa messuvierasta (katso kuvat alla!).

Pannaan sauna päälle!

Näyttelyisäntä Eero Hartola

orikedon_hirsitalot-messukuvat_fuengirola

Suurenna kuva klikkaamalla! (Vas.) Turkulaiset messuvieraat Matti Nurmi, Sirkka-Liisa Kaartosalmi, Joanna Hassel ja maalitykki Veli Hartola hakivat hybridisaunasta vauhtia vappuun. Kiuas toi tunnelman ja infrapunapaneelit lämmittivät selkää. (Kesk.) Messujen miljoonayleisö koostui yli 50:stä kansallisuudesta, kuten kuvan suomalaisista Hartolan vieressä.(Oik.) Arctic Finland Housen hulppea hybridi hurmasi ja vietiin viikossa käsistä! "

Katso fb-sivuiltamme kuvalinkki jalkapallotähti Neymarista nauttimassa infrapunasaunasta PSG:n muiden brassien kanssa!

Tutkija tyrmää terveysriskit:
INFRAPUNASÄTEILYÄ KIPU-,LIHAS- JA NIVELHOITOON!

Turun Sanomien 24.5-16 Hyvinvointi-teemasivun otsikon "Sauna hoitaa sydämen terveyttä" alla asiantuntija antaa vastauksen kysymykseen "Mitä infrapunasaunan säteily on?"

"Infrapunasaunat ovat viime vuosina yleistyneet. Kiukaan sijaan niissä on saunatilan etu- ja takaosassa infrapunasäteilyä lähettävä keraaminen tai metallinen infrapunalämmitin. Infrapunasaunoissa lämpötila on vain noin 40-50 astetta. Kehon lämpeneminen johtuu lähes yksinomaan lämpösäteilystä."

Säteilyturvakeskuksen erikoistutkija Lasse Ylianttila selvittää säteilyn olevan sähkömagneettista.

- Sen aallonpituus on suurempi kuin näkyvän valon, mutta pienempi kuin mikroaaltojen. Infrapunasäteilyä kutsutaan myös lämpösäteilyksi. Hehkuvat hiilet, keittolevy, aurinko ja muut kuumat kappaleet ovat voimakkaita infrapunalähteitä.

Ylianttila tyrmää terveysriskit toteamalla niiden liittyvän lämpöön kuten tavallisessa saunassa. - Palovamma on ainoa riski. Mikäli mennään liiallisuuksiin, kipu kehossa ilmoittaa ennenkuin iho alkaa palaa.

Erikoistutkija tietää infrapunasäteilyä käytetyn hyväksi terveydenhuollossa. - Sen on todettu lievittävän kipua laajentamalla ääreisverisuonia. Lamppuja on käytetty kauan erilaisten lihas- ja nivelongelmien hoidossa", huomauttaa Ylianttila.

THL:n professorin tuore tutkimus:
INFRAPUNA POISTAA KUONA-AINEET SOLUISTA!

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Timo Partonen puhuu infrapunan parantavasta voimasta. - Lähi-infrapuna kiihdyttää ihon verenkiertoa, jolloin solujen vahingolliset kuona-aineet poistuvat pikaisesti. Seurauksena voi olla kauniinpi iho sekä selluliitin väheneminen, väittää Partonen Kauneus ja terveys-lehdessä 6/2020. Samassa numerossa niinikään mainitaan muina apukohteina mm.masennus, suun limakalvotulehdus, kilpirauhasen vajaatoiminta sekä perinnöllinen hiusten lähtö. Japanilainen lääkäriryhmä löysi infrapunasta apua puolestaan Parkinsonin tautiin. Vanhemman väen vapinan voittamisesta uutisoi ensin Euronews toukokuussa 2019.

Infrapunasaunan terveysvaikutuksista taitetaan peistä perinteisen saunankin lauteilla. Kaikenlaisia saunoja vuosikymmeniä maailmalle myyneestä Suomen Saunakeskuksesta sanotaan infrapunalämmön auttavan paranemisessa astmasta, aknesta, diabeteksestä, flunssasta,ylipainosta, selluliitista, syylistä, unettomuudesta, psoriasiksesta sekä selkä-, nivel- ja vatsakivusta. Tj.Seppo Metsälän mukaan myös kylmät varpaat ja sormet saavat kyytiä infrapunasaunassa.

Tietokirjailija todistaa:
ILOA JA TERVEYTTÄ INFRASAUNASTA

Myös hyvän elämän etsintään erikoistunut tietokirjailija Marja Krons kertoo kiuassaunaa selvästi syvemmälle tehoavan infralämmön vaikutuksista verenkiertoon.

Kirjassaan "Iloa ja terveyttä infrasaunasta" hän lainaa lääketieteen tohtorin todistusta saunasta "sydänlääkkeenä":

-Monelle sydäntautipotilaalle ei toki tavallinen sauna sovi, sillä se nostaa verenpainetta sekä sydämen lyöntitiheyttä, mikä voi aiheuttaa hengästymistä ja rytmihäiriöitä.

Infrapunasaunaa itsekin kauan käyttänyt Krons korostaa kuitenkin, ettei syvälämpö sellaisenaan korvaa pillereitä, joita lääkäri on määrännyt.

-Infrasaunan ansiosta olen pystynyt puolittamaan lääkemäärän nivelrikossa nilkoissa ja polvissa. Sitäpaitsi Saksassa jo toistakymmentä reumasairaalaa on ottanut ohjelmaansa infralämpöhoidon, huomauttaa Krons.

orikedon_hirsitalot_mainos

PS. . Infoa infrapunalämmöstä löytyy lisää netistä etenkin englannin kielellä. Suomeksi saunoista saa tuhdin tietopaketin myös lainatusta lehtijutusta otsikolla "Infrapunasauna on aamun piristäjä ja illan raukaisija". Klikkaa tästä Turun Sanomien konserniin kuuluvan kaupunkimedian Aamusetin artikkeli sauna- sekä käyttäjäkuvineen!

sahkopyora_infrasaunamainos