Tuotetieto

TERVEET EKOTEOT:
HIRSITALO, HUVILA JA SAUNA!

Orikedolla on myyty monenlaisia hirsistuotteita jo yli kolme vuosikymmentä. Hirsiset omakotitalot löivät läpi 1980-luvun loppupuolella sekä Suomessa että ulkomailla. Onkin luonnollista, että myös allekirjoittanut on viihtynyt hengittävässä hirsitalossa kymmeniä vuosia.

Vuodesta 1985 asti ovat Orikedon Hirsitalonäyttelyn myyntikonttoreina toimineet hirsihuvilat, joista viimeisin sai sähkönsä aiemmin tuulivoimasta ja myöhemmin lisälämpönsä energiaa säästävästä infrapunasta.

Vaikka pakkasella pääsee peruslämpö putoamaan alle 10 asteeseen, infrapunasauna saattaa nostaa lukemat avoimin ovin tunnissa yli 20:n. Toimistossa tämä tapahtuu vain vähäisellä virran kulutuksella.

Paitsi sähkölaskuun, saa saunasta apua toki terveyteen. Orikedolla olevien kiuas-, infra- sekä höyrysaunan terveysvaikutukset tunnustetaan yleisesti ympäri maailman.

Orikedon Hirsitalonäyttelyssä on tilaisuus tutustua myös vuoden 2017 Fuengirolan kv.päivien uutuuteen "hybridiin". Kiuassaunan ja infrapunasaunan yhdistelmän näki Espanjan Aurinkorannikolla miltei miljoona messuvierasta!

Pannaan sauna päälle!

Näyttelyisäntä Eero Hartola

orikedon_hirsitalot-messukuvat_fuengirola

Suurenna kuva klikkaamalla! (Vas.) Turkulaiset messuvieraat Matti Nurmi, Sirkka-Liisa Kaartosalmi, Joanna Hassel ja maalitykki Veli Hartola hakivat hybridisaunasta vauhtia vappuun. Kiuas toi tunnelman ja infrapunapaneelit lämmittivät selkää. (Kesk.) Messujen miljoonayleisö koostui yli 50:stä kansallisuudesta, kuten kuvan suomalaisista Hartolan vieressä.(Oik.) Arctic Finland Housen hulppea hybridi hurmasi ja vietiin viikossa käsistä! "

Katso fb-sivuiltamme kuvalinkki jalkapallotähti Neymarista nauttimassa infrapunasaunasta PSG:n muiden brassien kanssa!

Tutkija tyrmää terveysriskit:
INFRAPUNASÄTEILYÄ KIPU-,LIHAS- JA NIVELHOITOON!

Turun Sanomien 24.5-16 Hyvinvointi-teemasivun otsikon "Sauna hoitaa sydämen terveyttä" alla asiantuntija antaa vastauksen kysymykseen "Mitä infrapunasaunan säteily on?"

"Infrapunasaunat ovat viime vuosina yleistyneet. Kiukaan sijaan niissä on saunatilan etu- ja takaosassa infrapunasäteilyä lähettävä keraaminen tai metallinen infrapunalämmitin. Infrapunasaunoissa lämpötila on vain noin 40-50 astetta. Kehon lämpeneminen johtuu lähes yksinomaan lämpösäteilystä."

Säteilyturvakeskuksen erikoistutkija Lasse Ylianttila selvittää säteilyn olevan sähkömagneettista.

- Sen aallonpituus on suurempi kuin näkyvän valon, mutta pienempi kuin mikroaaltojen. Infrapunasäteilyä kutsutaan myös lämpösäteilyksi. Hehkuvat hiilet, keittolevy, aurinko ja muut kuumat kappaleet ovat voimakkaita infrapunalähteitä.

Ylianttila tyrmää terveysriskit toteamalla niiden liittyvän lämpöön kuten tavallisessa saunassa. - Palovamma on ainoa riski. Mikäli mennään liiallisuuksiin, kipu kehossa ilmoittaa ennenkuin iho alkaa palaa.

Erikoistutkija tietää infrapunasäteilyä käytetyn hyväksi terveydenhuollossa. - Sen on todettu lievittävän kipua laajentamalla ääreisverisuonia. Lamppuja on käytetty kauan erilaisten lihas- ja nivelongelmien hoidossa", huomauttaa Ylianttila.

Infrapunasaunan terveysvaikutuksista taitetaan peistä perinteisen saunankin lauteilla. Kaikenlaisia saunoja vuosikymmeniä maailmalle myyneestä Suomen Saunakeskuksesta sanotaan infrapunalämmön auttavan paranemisessa astmasta, aknesta, diabeteksestä, flunssasta,ylipainosta, selluliitista, syylistä, unettomuudesta, psoriasiksesta sekä selkä-, nivel- ja vatsakivusta. Tj.Seppo Metsälän mukaan myös kylmät varpaat ja sormet saavat kyytiä infrapunasaunassa.

Tietokirjailija todistaa:
ILOA JA TERVEYTTÄ INFRASAUNASTA

Myös hyvän elämän etsintään erikoistunut tietokirjailija Marja Krons kertoo kiuassaunaa selvästi syvemmälle tehoavan infralämmön vaikutuksista verenkiertoon.

Kirjassaan "Iloa ja terveyttä infrasaunasta" hän lainaa lääketieteen tohtorin todistusta saunasta "sydänlääkkeenä":

-Monelle sydäntautipotilaalle ei toki tavallinen sauna sovi, sillä se nostaa verenpainetta sekä sydämen lyöntitiheyttä, mikä voi aiheuttaa hengästymistä ja rytmihäiriöitä.

Infrapunasaunaa itsekin kauan käyttänyt Krons korostaa kuitenkin, ettei syvälämpö sellaisenaan korvaa pillereitä, joita lääkäri on määrännyt.

-Infrasaunan ansiosta olen pystynyt puolittamaan lääkemäärän nivelrikossa nilkoissa ja polvissa. Sitäpaitsi Saksassa jo toistakymmentä reumasairaalaa on ottanut ohjelmaansa infralämpöhoidon, huomauttaa Krons.

orikedon_hirsitalot_mainos

PS. . Infoa infrapunalämmöstä löytyy lisää netistä etenkin englannin kielellä. Suomeksi saunoista saa tuhdin tietopaketin myös lainatusta lehtijutusta otsikolla "Infrapunasauna on aamun piristäjä ja illan raukaisija". Klikkaa tästä Turun Sanomien konserniin kuuluvan kaupunkimedian Aamusetin artikkeli sauna- sekä käyttäjäkuvineen!

 

morkomainos