SAUNASTA SÄTEILYSUOJA - HIRRESTÄ "POMMISUOJA"! 

Koska kansasta kenties 80 prosenttia potee pelkoa Putinia ja Venäjän uhkaa kohtaan, ei ole ihme, että ensiapuna suomalaiset satsaavat suojatoimiin. Jos joditabletit ovat olleet apteekissa aika ajoin kortilla, kerätään kuivamuonaa varastoon pahan päivän varalta.                                 

Myös säteilysuojien kysyntä kiihtyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan talvella 2022. Niinpä insinööri Jari Ruusunen ryhtyi rakentamaan kellariin soveltuvaa järjestelmää, jonka asennus vie vain muutaman minuutin. Systeemi sopi etenkin Eurassa ja Raumalla kohta 30 vuotta toimineen tehtaan tekemiin harkkorunkoisiin holvisaunoihin.                   

Kotimainen keksintö kehitettiin etupäässä estämään yhdinlaskeuman pääsy sisätiloihin. Monet muistavat vuoden 1986 Tsernobylin voimalan räjähdyksen, jonka jälkeinen radioaktiivinen pilvi pääsi saastuttamaan Suomeakin. Samoilla seuduilla Ukrainassa uhkaa katastrofi nyt Euroopan suurinta ydinvoimalaa Zaporizzjaa, mikäli miehitetty laitos saa sodassa osumia.                                                                                                                                                               

Suomessa säteilyvaara on otettu aina vakavasti. Kun Neuvostoliitto romahti v.1991, vaati valtio aravalainoittamiinsa omakotitaloihin väestösuojan. Vasta nyt näiden kellareihin kyetään kytkemään toimiva ilmansuodatusjärjestelmä aktiivihiilisuodattimineen ja akkuineen (artikkeli Satakunnan Kansassa).                                  

Harmi, etteivät seinät sellaisenaan estä ydinsätelyä sekä sen laskeumaa. Sitävastoin esim. hirsiseinän väitetään kestävän kranaatin iskut. Tämän todisti Naton Italian joukkojen komentaja käydessään Joensuun asuntomesssuilla 1995. Orikedon agentilla oli tuolloin kunnia tarjota sataa sotilasparakkia vientiin...                                                                   

Myös maanjäristykset kestäviä hirsitaloja on myytyy mm.Japaniin. Syöte-Huvilat Oy toimitti koronan kynnyksellä mm.650-neliöisen mielenterveysklinikan Nagasakiin. Silloin Saarijärven tehtaalta lähti liki 10 km lamellihöylähirsiä 7:ssä merikontissa (Keskisuomalainen 17.8.2021).                     

Orikedon osoitteessa Vanha Tampereentie 191 on tilaisuus tutustua myös kuntosalien suosikkeihin infrapunasaunoihin. Esillä on sekä kuiviin tiloihin että suihkukaappiin sijoitettava sauna. Jälkimmäinen infrasaunan ja höyrysaunan yhdistelmä on kokeiltavissa lisäksi Liedon Ilmaristen etäpisteessä. Orikedon erikoisuus on myös kiuassaunan ja infrapunasaunan hybridi, jota esiteltiin ensi kerran Fuengirolan kv.päivillä 2017. Silloin suomalaisuutuutta ihasteli Espanjan Aurinkorannikolla miltei miljoonaa messuvierasta (katso kuvat alla!).

Pannaan sauna päälle!

Näyttelyisäntä Eero Hartola

orikedon_hirsitalot-messukuvat_fuengirola

Suurenna kuva klikkaamalla! (Vas.) Turkulaiset messuvieraat Matti Nurmi, Sirkka-Liisa Kaartosalmi, Joanna Hassel ja maalitykki Veli Hartola hakivat hybridisaunasta vauhtia vappuun. Kiuas toi tunnelman ja infrapunapaneelit lämmittivät selkää. (Kesk.) Messujen miljoonayleisö koostui yli 50:stä kansallisuudesta, kuten kuvan suomalaisista Hartolan vieressä.(Oik.) Arctic Finland Housen hulppea hybridi hurmasi ja vietiin viikossa käsistä! "

Katso fb-sivuiltamme kuvalinkki jalkapallotähti Neymarista nauttimassa infrapunasaunasta PSG:n muiden brassien kanssa!

THL:n professorin tuore tutkimus:
INFRAPUNA POISTAA KUONA-AINEET SOLUISTA!

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Timo Partonen puhuu infrapunan parantavasta voimasta. - Lähi-infrapuna kiihdyttää ihon verenkiertoa, jolloin solujen vahingolliset kuona-aineet poistuvat pikaisesti. Seurauksena voi olla kauniinpi iho sekä selluliitin väheneminen, väittää Partonen Kauneus ja terveys-lehdessä 6/2020. Samassa numerossa niinikään mainitaan muina apukohteina mm.masennus, suun limakalvotulehdus, kilpirauhasen vajaatoiminta sekä perinnöllinen hiusten lähtö. Japanilainen lääkäriryhmä löysi infrapunasta apua puolestaan Parkinsonin tautiin. Vanhemman väen vapinan voittamisesta uutisoi ensin Euronews toukokuussa 2019.

Infrapunasaunan terveysvaikutuksista taitetaan peistä perinteisen saunankin lauteilla. Kaikenlaisia saunoja vuosikymmeniä maailmalle myyneestä Suomen Saunakeskuksesta sanotaan infrapunalämmön auttavan paranemisessa astmasta, aknesta, diabeteksestä, flunssasta,ylipainosta, selluliitista, syylistä, unettomuudesta, psoriasiksesta sekä selkä-, nivel- ja vatsakivusta. Tj.Seppo Metsälän mukaan myös kylmät varpaat ja sormet saavat kyytiä infrapunasaunassa.

PS. Infoa infrapunalämmöstä löytyy lisää netistä etenkin englannin kielellä. Suomeksi saunoista saa tuhdin tietopaketin myös lainatusta lehtijutusta otsikolla "Infrapunasauna on aamun piristäjä ja illan raukaisija". Klikkaa tästä Turun Sanomien konserniin kuuluvan kaupunkimedian Aamusetin artikkeli sauna- sekä käyttäjäkuvineen!

sahkopyora_infrasaunamainos